Afschriktoestellen

Laat Uw oogst of tuin niet verwoesten door wild en gevogelte. Wij hebben voor U een breed gamma van toestellen om deze indringers op afstand te houden.

Universele electronische afschriktoestellen voor vogels en wild

Scarey Man
Scarey Man Geschikt voor het verjagen van wild zoals duiven, konijnen, hazen, spreeuwen, roeken, ...
De Scarey Man is een afweersysteem die waterbestendig is en uitgerust is met lichtdetector, een keuze knop voor sirene aan/uit en een opblaaspop.
De Scarey Man kan tot 2 ha vrij houden van wild, naargelang de hoogte. Bijvoorbeeld bij de bloemkoolteler kan de pop, op grondhoogte, een oppervlakte van 1 Ha beschermen. Maar bij dezelfde kweker kan de pop, op een hoogte van 3 meter, gerust de oppervlakte enorm vergroten!
Wanneer men kiest voor de optie dag/nacht, kan men op voorhand programmeren als de pop enkel overdag, ’s nachts of 24 op 24 werkt. ’s Nachts kan men dan de sirene uitschakelen, en een licht in werking stellen. Daarmee verjaagt men dan ’s nachts de konijnen, hazen en ander knaagdieren, zonder lawaaihinder!
De Scarey Man werkt op een autobatterij van 12V (levensduur tussen 2 à 3 weken) of via een transfo 12V – 220W. Optioneel kan ook een laadkit met zonnecellen aangekocht worden. Ook is het mogelijk om een timer te laten installeren om het interval te regelen.

Patrol
Patrol is ontwikkeld om, overal waar het nodig is, vogels efficiënt te verjagen, zoals bv kleine luchthavens, stranden, bruggen, masten, pleinen, problemen bij voedingsindustrie, fruitplantages, land- en tuinbouw...
Patrol is draagbaar, steeds voorzien van 8 oplaadbare AA batterijen en een electronische lader voor 8 batterijen. Standaard zijn tot 6 verschillende angstkreten geprogrammeerd (duiven, meeuwen, spreeuwen, kraaien, kauwen, …) maar op aanvraag kunnen andere angstkreten (distress calls) worden geprogrammeerd. Deze kreten zijn heel natuurgetrouw en efficiënt en resulteren nooit in gewenning.
Patrol is tevens voorzien van een ‘alarm’ knop en de megafoon-functie ‘live speach’ met een bereik tot 300 meter. Patrol is voorzien van natuurgetrouwe vogelkreten zodat deze niet opvallen en helemaal niet storend werken op bv publieke plaatsen. De werking is zodoende niet hinderlijk voor mens en dier en valt meestal zelfs helemaal niet op. Het geluidsvolume mag daarom ook niet hoger zijn dan in de natuur.
Patrol wordt steeds geleverd met een waterbestendige draagtas voorzien van een afzonderlijk vak voor de lader en de gebruiksaanwijzing.
Patrol is slechts één van onze producten. Wij leveren ook mobiele toestellen welke op eender welke voertuigen kunnen worden geplaatst (voorzien van oplaadbare batterijen of aan te sluiten op de batterij van het voertuig) èn vaste toestellen met professionele hoornluidsprekers welke zowel binnen als buiten kunnen worden geplaatst.

De standaard Patrol II is voorzien van de volgende alarmkreten:
- Meeuw Herring gull/ Common gull/ Black headed gull
- Lapwing Kiviet
- Starling Spreeuw
- Rook Kraai (Roek is een soort kraai)
- Magpie Ekster
- Pigeon Duif
- Crow Kraai

Rapptor 32 en 35
Raptor 32 Electronisch afschrikapparaat tegen vogels en wild.
Werkt op 12V autobatterij (op aanvraag ook 220V transfo leverbaar). Het volume en interval is regelbaar.
De standaard Patrol II is voorzien van de volgende alarmkreten:
- Hondengeblaf
- Helikoptergeluid
- Vuurpijl
- Angstkreten van spreeuwen
- Verschillende andere roofvogelgeluiden.
De Rapptor is voorzien van 1 zware hoornluidspreker en gemakkelijk richtbaar van de bebouwde zone weg. Er is een ingebouwde HP filter (wegwerken van storende hoge frequenties)


Electronische knaagdierenverjager

Met deze toestellen beperk je schade door muizen, ratten, woelmuizen, woelratten, mollen, konijnen, hazen en sinds kort ook tegen reeën.
Het is een diervriendelijke én menselijke manier om op een doeltreffende wijze komaf te maken met alle schade en ellende veroorzaakt door deze diertjes.
Dit professioneel toestel produceert o.a. ultrasone golven die zeer storend inwerken op het gehoor en het zenuwstelsel van de te verjagen knaagdieren zodat deze uiteindelijk het terrein verlaten.
Zowel de frequentie, als de sweep-interval zijn traploos regelbaar zodat gemakkelijk de juiste instelling kan worden gekozen voor elk soort knaagdier.
De electronische knaagdierenverjager bestaat uit een electronisch gedeelte welke de signalen via luidspreker-kabel brengt naar 3 plezo hoge toon luidsprekers welke gemonteerd zijn in waterdichte kastjes die turbo worden genoemd. Maximum 4 turbo’s kunnen worden aangesloten aan 1 electronische versterker.
Één electronische versterker en 1 turbo volstaan om tot max. 1 Ha vrij te houden. Met 4 turbo’s kan tot 4 Ha worden vrijgehouden.
De electronische knaagdierenverjager werkt zowel op 220V netstroom als op 12V (bv. autobatterij).


Dierenverjagers voor particulieren

Transonic 180-E & 280-E
Transonic Verjaagt vlooien, spinnen, krekels, vleermuizen, vele insecten, muizen.
Geschikt voor oppervlaktes tot 90 m²
Werkt op 220V

Transonic 220-E
Verjaagt vlooien, spinnen, krekels, vleermuizen, vele insecten, muizen.
Geschikt voor oppervlaktes tot 125 m²
Werkt op 220V

Transonic 300-E
Verjaagt vlooien, spinnen, krekels, vleermuizen, vele insecten, muizen, ratten.
Geschikt voor oppervlaktes tot 270 m²
Werkt op 220V

Cix
Cix Verjaagt vlooien, spinnen, krekels, vleermuizen, vele insecten, muizen, ratten, konijnen
Geschikt voor oppervlaktes tot 325 m²
Werkt op 220V

E.S.P.
Verjaagt vlooien, spinnen, krekels, vleermuizen, vele insecten, muizen, ratten, konijnen
Geschikt voor oppervlaktes tot 460 m²
Werkt op 220V

Cat stop
Cat_stop Maakt van uw tuin een katvrije zone.
Dit systeem houdt ongewenste katten op een effectieve en menselijke wijze weg uit uw tuin. De Cat stop maakt gebruik van een ingebouwde sensor die elke beweging van een binnensluipende kat waarneemt en stuurt vervolgens een hoogfrequente geluidsgolf uit die de kat onmiddellijk afschrikt. U hoort dit geluid niet, maar de kat heel zeker wel.

Yard & Garden
Yard & garden De Yard & Garden verjaagt katten en honden
Geschikt voor oppervlaktes tot 360 m²
Werkt op 220V x 4 C batterijen

Kleine zweede muizenval
Een heel eenvoudig maar heel doeltreffend systeem om verlost te geraken van muizen

mMizenval

Ballon scare eyes
De Ballon scare eyes is een opblaasbare bal om in kleine of grote fruitbomen te hangen

Scare_eye


Dierenverjagers voor industriele toepassingen

Mako I
De MAKO I is een automatisch verjaagtoestel voor gebruik in loodsen (met 1 externe megafoon. Het toestel is volledig automatisch: je stelt de tijden in wanneer het toestel moet werken (bv. van 7.00 uur tot 22.00 uur) elke dag.
Aan het toestel kunnen maximaal 4 megafoons geschakeld worden. Iedere megafoon heeft een volume van 25 W. Dit is hoorbaar tot ongeveer 1 km.
De installatie werkt op 12 V gelijkspanning. Op bestelling kan het toestel ook geleverd worden op 230 V.
De installatie in de houten koffer (betonmultiplex) is weersbestendig. De megafoon moet op een droge plaats opgehangen worden.
Het toestel kan gebruikt worden om verschillende gewassen te beschermen.
Verschillende soorten geluiden kunnen geselecteerd worden die automatisch worden afgespeeld en herhaald. De geluiden bestaan uit angstkreten in combinatie met roofvogelgeluiden en telkens een tussenpauze.

Mako III
Mako III De MAKO III is zoals de MAKO I maar heeft 2 megafoons die het geluid produceren.
Het geluid is vrij krachtig en reikt een 250 meter ver.
Tussen iedere geluid is er ook een moment van stilte (pauze)

Mako IV
De MAKO VI is een zeer krachtig volledig automatisch verjaagtoestel voor het veld (met externe luidsprekers)
Het toestel is vergelijkbaar met de MAKO I maar iedere hoornluidspreker heeft een krachtig volume van 40W voor een groot bereik. Er is keuze tussen rechthoekige of ronde hoornluidsprekers. Hoornluidsprekers mogen niet in de regen hangen.
Het toestel heeft verschillende geluidsmappen. Iedere map bestaat uit een reeks geluiden die de overlast van de betrokken vogels/dieren zal doen verdwijnen.
MAP 1 - anti kraai
MAP 2 - anti spreeuw
MAP 3 - anti kraai en anti spreeuwen
MAP 4 - anti vos
MAP 5 - anti mus
MAP 6 - anti meeuwen
MAP 7 - anti duiven
MAP 8 - bescherming van eenden
MAP 9 - bescherming van kersen, pruimen en aardbeien
MAP 10 - enkel roofvogelgeluiden
MAP 11 - bescherming van kersen
MAP 12 - universele verjaaggeluiden zonder sirenes met pauze
MAP 13 - universele verjaaggeluiden met sirenes en grote pauze

Mako V
Mako V Verjaagtoestel tegen knaagdieren (ratten…) voor gebruik in loodsen
Dit toestel maakt geluiden met zeer hoge frequenties. In het toestel zitten 2 hoogfrequente luidsprekers. Deze zenden geluiden uit die voor de mens moeilijk hoorbaar zijn maar knaagdieren zoals ratten worden er gek van en verdwijnen.
Het toestel kan op 230V werken of op 12V gelijkspanning.

Mako VI
De MAKO VI is een handige draagbare (omgevormde) megafoon. Het is vooral geschikt voor particulieren. Je kiest zelf welke geluiden je afspeelt (zie MAP).
Het toestel werkt op 4C batterijen van 1,5V (niet meegeleverd). Het geluidsniveau is regelbaar en is tot 250 meter ver hoorbaar.
Ideaal om de overlast van bv. kraaien/kauwen te verjagen uit de tuin f om je kersen te beschermen tegen de vogels.

Mako VII
De MAKO VII is de grotere variant van de MAKO VI en heeft 8C batterijen. Het geluidsniveau is regelbaar en is tot 800 meter ver hoorbaar.